Hoezo, gevoelens soft?

Over functionaliteit van gevoelens

Het niet uiten van je gevoelens leidt tot een gemankeerd engagement en verbinding met de wereld om je heen. Dit is in organisaties even evident als in privé-zaken. Alleen in dat laatste is het meer geaccepteerd. Een gezin wordt disfunctioneel genoemd, als er geen emotionele veiligheid is.

Gevoelens zijn uitingen van onze behoeften en drijfveren op het gebied van verbindingen met mensen en doelen, het streven naar een stuk zelfbepaling in de ons gegeven context en ontwikkeling van vaardigheden en kennis.

Binnen organisaties wordt verwezen naar resultaat- en inspanningsverplichtingen, waarvoor je betaald wordt. Je hebt een contract, waarbinnen een en ander is vastgelegd.
“Wat doen gevoelens er dan nog toe?”, zou je kunnen denken. Gewoon doen wat er is vastgelegd in je taakomschrijving en de protocollen en dan wordt je beoordeeld en eventueel betaald naar de mate, waarin je dit waarmaakt.

Binnen onderwijs doet zich hetzelfde fenomeen voor. Inspectie maakt cijfermatige resultaten tussen scholen bekend, waardoor scholen in een competitieve arena belanden. Als je onder het gemiddelde scoort, ben je kennelijk niet zo’n goede school. Niemand is daar ongevoelig voor.

Dit soort ver doorgevoerde controlemechanismes werken faalangst, ongezonde competitie, tweedeling en uitsluiting in de hand. Het gevolg zien we in verzet, depressie, overspannenheid en burn-out.
Binnen het onderwijs staan inmiddels ook onze leerlingen bloot aan dit gevaar. Van leraren wisten we dit al langer.

Herkennen, erkennen en waarderen van gevoelens

Er is niets aan de hand als alles goed gaat, totdat de eerste signalen van verminderde vitaliteit, verzet, desinteresse et cetera zich aandienen.
Bij grote veranderingen binnen organisaties, transities, toenemende prestatiedruk, maar ook gebrek aan uitdaging, ruimte om te spelen en te ontdekken, je zegje te doen en zelf in te richten, kunnen hiertoe leiden.

Organisaties die hier wel aandacht aan geven, erkennen dat gevoelens niet soft zijn, maar een harde werkelijkheid. Het draagt bij aan de prestaties en verminderd ziekteverzuim.
“Brood en spelen”, zoals bedrijfsuitjes zijn niet altijd voldoende. Zeker niet als ze bedoeld zijn, om het gepeupel rustig te houden.

 

Deel dit binnen uw netwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.